Нойер закопа Байерн на „Бернабеу“, Реал отива на „Уембли“ след драма в края

Кралският клуб губеше в резултата до 88-та минута, но съумя да вкара два безответни гола чрез „златната“ резерва Хоселу.

Реал Мадрид се класира за 18-ия си финал в Шампионската лига, след като обърна Байерн Мюнхен за драматична победа с 2:1 в реванша на „Сантяго Бернабеу“. Кралският клуб губеше в резултата до 88-та минута, но съумя да вкара два безответни гола чрез „златната“ резерва Хоселу и да разплаче баварския колос.

Срещата започна с по-активни действия на „белия балет“ след равенството 2:2 в първия сблъсък на „Алианц Арена“. Стражът на германците Мануел Нойер се прояви с чудесно двойно спасяване – първо след изстрел на Винисиус, който бе отклонен от Нойер в страничния стълб, а след това и при опита за добавка на Родриго, който от близко разстояние бе разколебан от чудесната намеса на противниковия страж. От другата страна Андрий Лунин и компания също имаха работа, като на два пъти Байерн не доразви достатъчно добре атаките си, а при изстрел на Хари Кейн Лунин трябваше да показва класа.

След паузата възпитаниците на Карло Анчелоти отново излязоха по-настъпателно, но бяха попарени в 68-та минута. Влезлият принудително преди почивката Алфонсо Дейвис получи топката от ляво, навлезе навътре и със страхотен шут с десния крак матира Лунин за 1:0. Малко след това попадение за „кралете“ бе отменено след намеса на ВАР. Стигна се до безкрайно драматичните заключителни минути, когато първо Нойер направи груба грешка, позволила на Хоселу да възстанови паритета в 88-та минута, а след това Реал оформи пълния обрат, когато отново Хоселу бе на точното място, за да се разпише на празна врата след подаване на Антонио Рюдигер. Ситуацията бе преразгледана след намеса на ВАР за засада, но такава нямаше и така Реал ликуваше.

В продължението се стигна до напрежение, след като Матайс де Лихт вкара топката във вратата на Лунин. Голът обаче не бе зачетен заради маркирана засада на Нусаир Мазрауи, като повторенията не убедиха в правилността на решението на главния съдия Шимон Марчиняк. Тъй като обаче бе вдигнат офсайд преди положението да бъде довършено от Де Лихт, то нямаше как да се стигне и до намеса на ВАР, което очаквано вбеси наставника на Байерн Томас Тухел и треньорския щаб на баварците.

В крайна сметка Реал продължава към финала на „Уембли“ на 1 юни, където ще срещне друг германски клуб – Борусия Дортмунд, елиминирал в другия полуфинал Пари Сен Жермен. Кралският клуб ще търси рекорден 15-и трофей срещу „жълто-черните“, които остават с една купа, дошла през 1997 година. Байерн официално отбеляза след последния съдийски сигнал на „Бернабеу“ един от редките си нулеви сезони, при това след идването на Хари Кейн през изминалото лято. /БГНЕС