Няколко прободени с нож в центъра на Бирмингам 

Британската полиция съобщи за "голям инцидент" рано тази сутрин, след като няколко души бяха намушкани в центъра на втория град на Англия, Бирмингам.

"Можем да потвърдим, че приблизително към 12:30 ч. през нощта бяхме извикани по сигнал за пробождане в центъра на Бирмингам", се казва в изявление на полицията на Уест Мидландс.

"Редица други пробождания" са докладвани в района малко след това и "случаят е обявен за голям инцидент", се добавя в изявлението. „Има редица ранени, но в момента не сме в състояние да кажем колко са те или колко сериозно са пострадали. Всички спешни служби работят заедно на място и осигуряват медицинска помощ".

Кадри, излъчени от британските телевизионни канали, показват, че големи части от центъра на града са отцепени, а полицаи работят на мястото на инцидента.

"Работата все още продължава, за да се установи какво се е случило и може да отнеме известно време, преди да сме в състояние да съобщим каквото и да било", заяви полицията на Уест Мидландс. "На този ранен етап не би било подходящо да се спекулира с причините за инцидента." /БГНЕС и АФП