Овечкин вече е голмайстор номер 2 в историята на НХЛ

Звездата на Вашингтон Кепиталс Александър Овечкин записа историческо постижение при победата на своя тим над Уинипег Джетс с 4:1 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига миналата вечер.

Руснакът се разписа два пъти за успеха, с което достигна до 802 гола в най-популярната хокейна лига в света. Така той задмина Горди Хау, който заемаше второ място във вечната голмайсторска листа на НХЛ с 801 попадения. След втория гол на Овечкин в мача и негов 22-ри през сезона, всичките му съотборници нахлуха на леда, за да празнуват с него, а на крана бе излъчено поздравително видео от Марк Хау, син на Горди, и също член на Залата на славата.

Канадската легенда Уейн Грецки е голмайстор номер 1 в историята на НХЛ с 894 попадения. 37-годишният Овечкин обаче подобри рекорда на Хау, макар че е изиграл 457 мача по-малко от него. "Всяко такова постижение е специален момент за целия франчайз, за мен и семейството ми. Беше хубаво да го направя пред нашата публика. Чувството е невероятно, трябва да продължим така и да видим докъде ще стигнем", коментира Овечкин, за кого това бе мач номер 1310 в НХЛ.

В началото на ноември Алекс Овечкин счупи рекорда на Националната хокейна лига за най-много голове с един отбор, като отбеляза 787-ия си гол за Вашингтон Кепитълс при загубата с 2:3 от Аризона Койотис. /БГНЕС