Папата ще се срещне с роднини на заложници на Хамас

Папа Франциск ще се срещне следващата седмица с група роднини на израелци, държани като заложници от Хамас, и с друга група роднини на палестинци в Газа, съобщиха от Ватикана.


86-годишният понтифик иска да демонстрира своята "духовна близост" по време на двете срещи, които ще се проведат в рамките на седмичната му аудиенция във Ватикана, заяви говорителят Матео Бруни в изявление.

"В сряда, 22 ноември, сутринта, в кулоарите на общата аудиенция, папа Франциск ще се срещне в отделни часове с група роднини на израелци, държани като заложници в Газа, и с група роднини на палестинци, страдащи от конфликта в Газа", каза той.

"С тези срещи от изключително хуманитарен характер папа Франциск иска да демонстрира своята духовна близост до страданията на всеки един от тях".

Бруни цитира коментарите на понтифекса от миналата неделя, че "всяко човешко същество, християнско, еврейско, мюсюлманско, от който и да е народ или религия, всяко човешко същество е свещено, ценно е в очите на Бога и има право да живее в мир". /БГНЕС