Първият street food & art festival акостира в Бургас

В рамките на фестивала ще се проведе националният финал за European street food awards.

От 7 до 11 август 2019 Бургас ще обогати културната си програма с нов градски фестивал - Street food & Art Festival „Кино и храна”, който ще се проведе в пешеходната зона на Пристанище Бургас. В рамките на няколко дни, фестивалът ще обедини няколко вида изкуство – кулинария, лятно кино, музика, литература, театър - в напълно автентична градска среда. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела от цялата страна пристигат в Бургас, за да приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, а това изобщо не е за изпускане! Кулинарни блогъри и професионални готвачи ще покажат умения на живо пред феновете си. Сред тях има популярни лица, участници и победител в MasteChef - като Станислав Райчев, Карина Попова, Махмуд Албрияни, Кристиана Лазарова. Блогърите Станка Стоянова и Десислава Кирова също ще споделят вкусен опит с публиката.

Кулинарни демонстрации ще ни разкрият тайните на азиатската, ориенталската, испанската и мексиканската кухня. Всяка фестивална вечер ще завършва с лятно кино и DJ партита. Музекалната акустична програма е поверена на Митко Таралежков, Tapi Band (Индия), Филип Аврамов, Le Push, Del Padre, Baila Conmigo (Венецуела).

А в последния фестивален ден, за първи път в България ще се проведат и първите European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/ за България. Състезание, чийто победител ще представи страната ни на Големия финал на международните награди в Малмьо (Швеция) в края на септември. Журито, на което се пада честта да избере българския шампион, е в състав шеф Андре Токев, Васил Якимов, най-добър млад готвач на България за 2018 г и Луис Монтеро, кулинарен специалист и консултант. Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август 2019 достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival. /БГНЕС