Павел Върба: Не се страхуваме от Интер

Треньорът на Лудогорец Павел Върба.

„Знаем, че ни чака много тежък мач със силен отбор, но няма да им даваме изцяло ролята на фаворит“, заяви старши треньорът на Лудогорец Павел Върба на своята пресконференция преди мача с Интер. Двубоят от 1/16-финалите на Лига Европа е в Разград в четвъртък. „Надявам се да изиграем един добър мач. Разбира се, имаме проблеми с някои играчи, но няма да споделя техните имена. Във вестниците може да пише всичко за състава на Интер. Според мен те ще подходят сериозно и ще излязат с възможно най-добрия състав. Този мач е много важен и за Интер. Няма нужда да мотивираме играчите изобщо. Защото самото име на Интер е достатъчна мотивация за всеки един футболист. От друга страна, знам, че Лудогорец не се плаши от такива мачове. Много такива срещи с такива големи отбори има съставът през годините. Готови сме. Винаги се старая да сме във върхова форма в най-важния момент. Доближаваме се до това, надявам се да го покажем срещу Интер. Техните големи звезди?! Чак да се плаша от тях. Изпитвам уважение към тях, но да ни е страх от тях - не бих казал. Ако ни е страх, няма смисъл да излизаме“, заяви чешкият специалист.

„Настроението в отбора е приповдигнато, Хубаво е, че сме свикнали да играем големи мачове. Треньорите ни - също. Много е важно нашето себераздаване“, каза капитанът на Лудогорец Светослав Дяков.

„Трябва да сме с хладен ум, но сърцето трябва да ни е горещо. Излизаме за победа“, закани се още лидерът на „орлите“. „Надявам се сега отборът да е по-силен от есента. Мисля, че сега сме по-стабилни, да. Лудогорец обича тези мачове, тези евровечери. Всички сме готови и чакаме с нетърпение да зарадваме пълния стадион и многото хора, които ще ни гледат по телевизията“, каза още Дяков.

Двубоят срещу Интер в Разград е утре от 19:55 ч. /БГНЕС