Пазаруване като за последно преди празника няма

Обичайният брой посетители пазаруват днес на Женския пазар в София. Въпреки, че днес е последният ден преди Великден, в който пазарите и цветните борси ще бъдат отворени, ръководството на пазара констатира, че днес човекопотокът е нормален, колкото във всеки един друг ден, предаде репортер на БГНЕС.

На Разпети петък кооперативните пазари и цветни борси в страната ще бъдат затворени според последната заповеден на министъра на здравеопазването. Търговците ще продават стоката си отново след Великден. Новата заповед на Ананиев бе издадена в сряда, след като търговците и властите създадоха добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемичните мерки. Така функционирането на пазарите бе разрешено и в днешния ден.

„Днес посетителите са колкото са обичайно на столичния пазар Женски пазар, тъй като в предишните дни хората се постараха да напазаруват, незнаейки, че днес той ще работи. Очевидно снощи са научили от заповедта на министър Ананиев и днес човекопотокът е нормален, колкото във всеки един друг ден. Ние сме готови, разбира се, да ги посрещнем и го правим“, каза изпълнителният директор на Пазари Възраждане ЕАД Драгомир Димитров. Той посочи, че предни два дни било най-натоварено, тъй като хората предполагали, че пазарите вече няма да отворят. „И се опитаха да пазаруват на максимални обороти. Това направи, разбира се, много посещаем пазара, напрегна нашите усилия, но ние с много здрава и силна организация успяхме да се справим, не допуснахме никакви нарушения“, заяви Драгомир Димитров.

Здравко продава разсад и е на Женския пазар около 10 години. „Тя пандемията е в цял свят и няма толкова работа колкото беше преди, но когато се спазват наредбите, може по-малко хора да се пуснат тук, може да се работи - по малко може да е, но все пак се продава нещо, а иначе ако се спре изцяло много лошо“, призна мъжът.

"Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки", пише в министерската заповед. /БГНЕС