ПГ на “Възраждане” изключи трима депутати

Парламентарната група на "Възраждане" изключи трима депутати. Така груптата се разцепи и в Народното събрание, след като в четвъртък градската структура отлъчи четирима общински съветници от общи седмината си представители в София, предаде репортер на БГНЕС.

“Изключваме Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев от групата на “Възраждане”. Те са номинирали отцепилите се общински съветници в Столичен общински съвет (СОС), които предпочетоха да изберат финансови стимули пред честта и каузата на партията”. С тези думи лидерът Костадин Костадинов оповести изключването на тримата.

Костадинов обясни, че на заседание на софийската организация е взето решението да се поиска политическа отговорност на народните представители. “Тоест, да подадат оставка като народни представители. Те отказаха да подадат оставка, затова и решението на групата беше те да бъдат изключени от нея”, обяви Костадинов. Той заяви, че сегашните представители на “Възраждане” в София ще работят много повече, защото според него те остават единствената опозиционна сила.

“Всички останали станаха част от сглобката. Бог да пази София. Чака я брутално крадене”, смята лидерът на “Възраждане”. /БГНЕС