Предлагат изменение на Конвенцията за защита при автоматизирана обработка на лични данни

Министрите се събират на редовното си заседание в сряда, предаде репортер на БГНЕС. В дневния ред на заседанието са включени общо 26 точки. Сред тях са приемане на шестмесечна програма с приоритетните за република България по време на Финландското председателство на съвета на европейския съюз, внесено от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Министрите ще приемат и решение за непризнаване на Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“ за представителна организация на работодателите на национално равнище. Кабинетът ще приеме и списък с иновативните училища за следващата учебна година. На заседанието си министрите ще одобрят и допълнителни разходи по бюджета на министерството на правосъдието за тази година, както и решение за предложение до Народното събрание да бъде ратифициран протокол за изменение на Конвенцията за защита на лицата при автоматизирана обработка на лични данни.

Няколко одобрения за концесии на природни богатства също ще бъдат разгледани и одобрени – за строителни материали в землището на село Старо Оряхово, Варненско; за пясъци и чакъл в село Славовица, Плевенско; и за строителни материали в две села в Пазарджишко.

Министрите ще приемат и постановление за допълнение на наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, приета през 2000 г./БГНЕС