Президентът на френския футбол иска Дешан да остане начело на националния отбор

Президентът на Френската футболна федерация (ФФФ) Ноел Льо Грат заяви в интервю, публикувано днес, че иска селекционерът на Франция Дидие Дешан, чийто договор изтича в края на годината, да остане на поста.

Дидие Дешан.

54-годишният Дешан изведе „петлите“ до финала на Световното първенство в неделя, където отборът бе детрониран драматично от Аржентина след изпълнение на дузпи – четири години по-рано в Русия той и французите ликуваха с короната. Дешан, който изведе Франция с капитанската лента до първата им световна титла през 1998 година, ще се срещне с Льо Грат в северозападния град Гингам следващата седмица, за да обсъди евентуалното удължаване на контракта на бившия полузащитник на Ювентус до Евро 2024.

По мое мнение ще решим въпроса в Гингам. Ако той не иска да остане, ще бъде кратко. Ако иска да продължи да води отбора, то тогава ще има разговори, които ще са по-дълги. Дидие си свърши добре работата, мисля, че ще стигнем до споразумение“, каза президентът на ФФФ за вестник Ouest-France.

Следващият мач на Франция е срещу Нидерландия в квалификация за Европейското първенство през 2024 година на 24 март. /БГНЕС