Пригожин: Путин направи грешен избор. Скоро ще имаме нов президент

„Путин направи погрешен избор. Толкова по-зле за него. Скоро ще имаме нов президент.“ Това послание бе публикувано в канала в Телеграм на ЧВК „Вагнер“ след телевизионното обръщение на руския президент Владимир Путин по-рано днес.


Руският президент обвини ръководителя на „Вагнер“ в предателство и се закани със сурови действия срещу всички организатори и участници в метежа, припомня БГНЕС.

Самият Пригожин, на свой ред, обвини министъра на отбраната Сергей Шойгу, че е „унищожил боеспособността на Русия и я замени със собствен пиар в нееднократните си опити да унищожи ЧВК „Вагнер“ като структура“.

„За руснака понятието справедливост винаги е било свещено“, написа той в личния си профил в Телеграм.

„Като гледаме какво правиха през всичките тези години министърът на отбраната Шойгу и началникът на ГЩ Герасимов, може да разберете Пригожин и бойците от ЧВК „Вагнер“.


Собственикът на частната армия заяви, че всички действия в окупираните територии в Украйна – „недостигът на снаряди в Бахмут, минирането на райони в тила, та дори и сключването на договор“, са имали една-единствена цел: ликвидирането на ЧВК „Вагнер“.

По повод обръщението на Путин Пригожин подчертава, че „Владимир Владимирович не назова имената на метежниците и предателите“.

„Не за да даде на Пригожин възможност да възстанови справедливостта и да накаже виновните за действителното предателство, в резултат на което се провали специалната военна операция“, написа лидерът на „Вагнер“.

Междувременно в интернет пространството се появи и първото видео от сблъсъка на ЧВК „Вагнер“ с руската армия, съобщи в канала си Пригожин. /БГНЕС