Проф. Начев: Ще се наложи някои болници да станат изцяло COVID-болници

Ще се наложи някои болници да станат изцяло COVID-болници, избързахме с разпускането на мерките.

Това заяви пред бТВ директорът на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев.

Според него при вземането на решения за ограничителните мерки трябва да има баланс между икономиката и медицината, но във време на пандемия проф. Начев е категоричен, че медицината е водеща.

Да, има нещо, което нарушава свободата ни, но никой не е останал гол и бос, или пък гладен, коментира проф. Начев и призова хората да избягват струпвания.

Неспазване на мерките, струпване и неправилно носене на маски са едни от основните причини според него за високата заболеваемост в различни райони на страната. той даде пример със Софийска област, където в Златица и Пирдоп, например, има над 700 на 100 хиляди души население.

В Гърция, ако носиш маската под носа, плащаш веднага 300 евро и няма оплакване. Това са мерките и те трябва да се спазват, заяви медикът.

Проф. Начев е категоричен, че място за паника няма. Затягането на мерките е най-сигурният начин да може да въздействаме на вируса, подчерта проф. Начев. /БГНЕС