Протест на служители на „АМ-Черно море“ блокира АМ „Тракия“

Над 200 души от „Автомагистрали - Черно море“ дойдоха на АМ „Тракия“, за да си поискат заработените, но неизплатени средства, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Над 36 милиона лева дължи възложителят, в лицето на АПИ и МРРБ на фирмата за ремонта на АМ „Тракия“ между Стара Загора и Чирпан.

От понеделник „Автомагистрали Четно море“ вероятно ще спрат работа на всички обекти заради липса на суровини и материали. Компанията няма паричен ресурс, с който да ги осигури. 800 души работят за фирмата и ако се стигне до спиране на работата, това ще означава несигурност и неплатени отпуски за персонала. От април досега фирмата са напуснали 115 служители.

Заплатите на персонала все още се изплащат текущо, но има забавяния. А хората недоумяват, защо парите им не са изплатени при положение, че по тяхното трасе от 40 км не са констатирани нарушения при ремонта.

Протести има също така пред Министерски съвет, на кръстовище в Русе по пътя за Варна, на пътен възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус“ край Шумен.

До момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лева и принудително спиране на работа във всички звена. Предстоят съкращения на служители. Протестиращите декларират, че синдикалните действия нямат политически характер. /БГНЕС