Разследващият главния прокурор Даниела Талева е в болница, ВСС изслушва Сарафов и Алексиев

ВСС изслушва изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и заместник - шефа на СГС и ръководител на Наказателното отделение Руси Алексиев, предаде репортер на БГНЕС.

ВСС трябваше да изслуша и Даниела Талева, съдията назначена да разследва главния прокурор, но е получено писмо, че Талева е в болница и няма как да се яви.

Днес първият избран да разследва главния прокурор магистрат, съдия Даниела Талева, трябваше да бъде изслушана от Висшия съдебен съвет на заседанието на Пленума по повод нейното назначаване и организационни въпроси. Стана ясно, че все още няма правила за администрирането на производствата срещу главния прокурор и неговите заместници. Не е ясно как всички документи ще бъдат предавани от Върховния касационен съд към разследващия главния прокурор.

Няма яснота и какво ще се прави при класифицирана информация. ВСС ще трябва да реши и дали Талева ще ползва информационната система на прокуратурата. Това създава рискове всички прокурори да виждат какво се случва с разследването. /БГНЕС