Rednex: Любовта е вечна и ние всички имаме нужда от нея (видео)

Над 8000 фенове на музиката на 90-те пяха и танцуваха с любимите си изпълнители в първия фестивален ден на SPICE Music festival.

"Българите сте страхотни хора. Благодаря ви, че сте тук. Чудесно парти". Това бяха първите думи на легендарната група Rednex след участието си на Spice Music Festival в Бургас, предаде репортер на БГНЕС.

Двудневният купон събра най-големите музикални звезди от 90-те години на брега на морето.

На въпрос на БГНЕС как си обясняват, че техният хит Wish you were here продължава да взривява сцените по света, всички от шведската формация са единодушни и в един глас казват, че в песента "има толкова много любов. А любовта е вечна. И ние всички се нуждаем от нея".

Групата признава, че пази хубави спомени от България, когато преди години са били. В Бургас обаче са за пръв път и са впечатлени от екзалтираната публика, изпълнила морската гара на пристанище Бургас, от топлото посрещане на кмета Димитър Николов. От цялото парти, не само на сцената. Обещават следващите 10 години отново да ги видим на българска земя.

Rednex e сформирана е през 1994 г. Придобива световна популярност благодарение на своя дебютен хитов сингъл Cotton Eye Joe. До 2009 г. има 18 издадени сингъла, 2 студийни албума и компилация от най-добри изпълнения.

През втория ден на Spice Music Festival ще се проведат европейските награди за street food. Всички участници ще демонстрират своите умения пред жури в състав шеф Андре Токев, Васил Якимов, най-добър млад готвач на България за 2018 г. и Луис Монтеро, кулинарен специалист и консултант. Победителят ще представи страната ни на Големия финал на международните награди в Малмьо (Швеция) в края на септември. /БГНЕС