Руди Джулиани е обвинен в сексуално насилие и тормоз

Бивша сътрудничка на Руди Джулиани заведе дело срещу бившия кмет на Ню Йорк за 10 млн. долара, в което твърди, че той я е подложил на "широкообхватно сексуално насилие и тормоз", предаде АФП.


Ноел Дънфи обвинява Джулиани и в кражба на заплата и "алкохолни тиради, включващи сексистки, расистки и антисемитски забележки", които направили работната ѝ среда "непоносима".

В иска се казва, че бившият личен адвокат на Доналд Тръмп "често е изисквал орален секс, докато е приемал телефонни обаждания по високоговорител от високопоставени приятели и клиенти, включително от тогавашния президент Тръмп".

В иска, подаден в съд в щата Ню Йорк, се казва, че Дънфи е започнала работа за Джулиани през януари 2019 г. като негов директор по бизнес развитие със заплата от 1 млн. долара годишно.

Тя твърди, че Джулиани е започнал да я малтретира почти веднага след като е започнала работа за него.

"Той ясно показа, че задоволяването на сексуалните му искания - които идват практически по всяко време и навсякъде - е абсолютно изискване за нейната работа и за неговото юридическо представителство", се казва в иска.

В него се казва, че 78-годишният Джулиани е принуждавал Дънфи да му прави орален секс "против волята ѝ" в апартамента си.

В иска се твърди също, че Джулиани "често е изисквал от нея (Дънфи) да работи гола, по бикини или по къси панталонки с американско знаме, които ѝ е купил".

В иска се казва, че Джулиани често е провеждал видеоразговори с ищцата "от леглото си, където видимо се е опипвал под белия чаршаф".

Дънфи твърди също така, че Джулиани ѝ казал, че заплатата ѝ "ще трябва да бъде отложена и работата ѝ да се пази в "тайна"", докато приключи бракоразводното му дело.

В иска се иска обезщетение в размер на 10 милиона долара.

Говорител на Джулиани заяви, че Джулиани "категорично и напълно отрича твърденията в жалбата и планира да се защити задълбочено срещу тези твърдения".

"Това е чист тормоз и опит за изнудване", заяви говорителят.

Джулиани беше кмет на Ню Йорк в продължение на осем години, като спечели национално признание за това, че ръководи финансовата столица на САЩ след атаките на Ал Кайда срещу САЩ на 11 септември 2001 г. /БГНЕС

Тагове: