Русия получила 1 млн боеприпаси от геополитическите си партньори

Русия е получила 1 милион боеприпаси от своите партньори, твърди украинският военен експерт Олег Жданов, който смята, че зад всичко това стои Китай.


"Да, Лавров отиде в Пекин, а Шойгу отиде в Пхенян и в резултат на това Русия получи един милион боеприпаси в рамките на няколко месеца. Освен това Москва ще получи още 500 000 и снаряда. Това е работа на Китай, защото е ясно, че Ким Чен Ун не взема самостоятелни решения и е марионетка на Си Дзинпин“, обясни той в интервю за Главред, на което се позовава агенция УНИАН. Според него китайският лидер сега потвърждава преговорна позиция със САЩ по тайванския въпрос. Жданов обясни схемата, по която действа Си Дзинпин: „Ще дам на Русия толкова оръжия, колкото й е необходимо, за да спечели тази война, ако не ми отстъпите Тайван“.

Иран беше един от основните доставчици на оръжие за Москва в първата година от пълномащабната й война срещу Украйна. Тогава окупаторите масово атакуваха с дронове украински градове. През последните седмици обаче Северна Корея все по-често се споменава в медиите . Вече са известни случаи, когато Русия е използвала ракети, получени от КНДР, за да атакува Украйна. Южна Корея заяви, че сега КНДР използва Украйна като полигон за изпитания на ракети, способни да носят ядрен заряд. /БГНЕС