Руски региони получиха първа партида от ваксината срещу COVID-19

Руски региони получиха първата партида от ваксината Sputnik V срещу коронавирусната инфекция, предаде РИА Новости, като се позова на пресслужбата на руското министерство на здравеопазването.

„Първата партида от ваксината Sputnik V (Gam-Covid-Vac), разработена от Изследователския център по епидемиология и микробиология към руското министерство на здравеопазването, вече е изпратена", съобщиха властите.

В момента специални служби в Министерството разработват логистични вериги, с които доставката на лекарството из цяла Русия да бъде максимално улеснена. Експертите в службите имат задачата още да намерят подходяща организация, за да може граждани, които са изложени на висок риск от заразяване, да бъдат ваксинирани максимално бързо.

БГНЕС припомня, че руското Министерство на здравеопазването регистрира първата в света ваксина за превенция от коронавирус миналия месец. Лекарството, разработено в Изследователския център по електрохимия „Гамалея“, се произвежда съвместно с Руския фонд за директни инвестиции./БГНЕС