Сачева: ГЕРБ ще търси антикризисно коалиционно правителство

Проф. Анастас Герджиков не само ще стигне на балотаж, но той ще бъде следващият президент. Не мислим за друг вариант. Това заяви Деница Сачева по Нова тв.

„ГЕРБ подкрепя проф. Анастас Герджиков, защото той е издигнат от един много сериозен инициативен комитет. Той може да възстанови диалогичността. Победата му ще бъде преди всичко победа на комитета, но ГЕРБ ще направи всичко, за да спечели президентските избори“, заяви тя и добави, че: „Ако загуби, това ще бъде загуба за България. Трябва да се води диалог и да се изграждат мостове, а не да има омраза“.

Деница Сачева заяви, че по-голямата част от листите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори ще бъдат регистрирани в понеделник, а една малка част – във вторник.

На въпрос с кои партии ГЕРБ не би се коалирал, тя посочи, че партията има политическо решение да не прави коалиция с БСП и ДПС. В същото време ГЕРБ остават отворени за разговори по конкретни политики.

„Ще търсим антикризисно коалиционно правителство“, категорична е Деница Сачева, която ще води листата на ГЕРБ в Добрич. /БГНЕС