Саутгейт повика Езе и Дънк за евроквалификациите с Малта и Северна Македония

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт повика Еберечи Езе и Люис Дънк за предстоящите евроквалификации на "Трите лъва", но остави Рахийм Стърлинг и Мейсън Маунт извън групата. Без повиквателна остана и защитникът на Арсенал Бен Уайт, но Трент Алекзандър-Арнолд, Тайрон Мингс и Хари Магуайър попаднаха в състава.

Англия първо пътува за гостуване на Малта на 16 юни, преди да посрещне Северна Македония на "Олд Трафорд" три дни по-късно. Британците оглавяват квалификационна група С с две победи от две изиграни срещи, след като надвиха Италия с 2:1 като гости и Украйна с 2:0 на "Уембли". След мачовете през юни, следващият квалификационен двубой за момчетата на Саутгейт е на 9 септември, когато ги чака мач с Украйна.

От групата на "Трите лъва" отпадна и нападателят на Брентфорд Айвън Тоуни. В момента той има физически проблем, но наскоро изгоря за осем месеца заради нарушаване правилата за залагания на ФА и няма право да играе до януари 2024 година.

Групата на Англия:

Вратари: Сам Джонстън, Джордан Пикфорд, Арън Рамсдейл

Защитници: Трент Алекзандър-Арнолд, Люис Дънк, Марк Гехи, Хари Магуайър, Тайрон Мингс, Люк Шоу, Джон Стоунс, Кийран Трипиър, Кайл Уокър

Полузащитници: Джуд Белингам, Еберечи Езе, Конър Галахър, Джордан Хендерсън, Джеймс Мадисън, Калвин Филипс, Деклан Райс

Нападатели: Фил Фодън, Джак Грийлиш, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд, Букайо Сака, Калън Уилсън. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон