Селена Гомес стана най-популярната жена в Инстаграм

Селена Гомес официално стана първата жена в историята на Инстаграм, достигнала 400 млн. последователи. Това се случи месец, след като тя изпревари Кайли Дженър по брой последователи.

Преди няколко седмици звездата от телевизионния сериал "Убийства в същата сграда" спечели 381 милиона абонати, като по този начин изпревари най-известното момиче в Инстаграм Кайли Дженър. И още на 17 март броят на последователите на Селена надхвърли 400 милиона.

Певицата е изпреварена само най-популярното лице в социалната мрежа - футболистът Кристиано Роналдо, който има 562 милиона абонати, както и колегата му Лионел Меси с 442 милиона абонати.

Мнозина са сигурни, че причината за бързия растеж на популярността на певицата е неотдавнашната вражда между нея, Хейли Бийбър и Кайли Дженър, поради шумните дискусии, за които Селена дори планира да се откаже от социалните мрежи за известно време. Причината беше предполагаема подигравка с певицата и комични видеоклипове на двама близки приятели. Абонатите ги преценита като унизителни за Гомес. Феновете на Селена и Кайли и Хейли се разделиха на два лагера и когато броят на последователите на Дженър и Бийбър намаля, на Гомес той нарасна много бързо.

Напоследък певицата преживява и силен стрес, свързан с напълняването заради лупус – заболяване, от което страда от дете. Селена публикува селфи без грим, появява се на обществени събития и се опитва да говори открито за проблема си, за да е по-лесно хората с подобна диагноза да приемат себе си. Въпреки това, колкото и да се опитва Селена Гомес да не обръща внимание на хейтърите, коментарите за наднорменото тегло много я нараняват: "Изплаках си очите. Никой не заслужава да чува такива неща", безпощадно откровена бе тя. /БГНЕС