Селтикс и Тъндър с успешно начало в полуфиналните серии

Селтикс, които са отборът с най-добър баланс в Лигата, записаха категоричен успех над Кливланд Кавалиърс у дома.

Лидерите на Изток и Запад в редовния сезон Бостън Селтикс и Оклахома Сити Тъндър направиха успешен старт в полуфиналните серии в плейофите на НБА.

Селтикс, които са отборът с най-добър баланс в Лигата, записаха категоричен успех над Кливланд Кавалиърс у дома със 120:95. Най-резултатен за Бостън бе Джейлън Браун с 32 точки, докато Джейсън Тейтъм нямаше ден в стрелбата и завърши с 18 точки, но добави 11 борби и 5 асистенции. Дерик Уайт завърши с 25 точки, а още двама играчи на тима вкараха 14 и повече точки. За Кавс Донован Мичъл наниза 33 точки, но гостите бяха надиграни по всички показатели, като реализираха 7 тройки по-малко и взеха 17 борби по-малко от съперника.

Вторият мач в серията е в Бостън в петък от 2:00 часа българско време.

На Запад Оклахома Сити Тъндър победи Далас Маверикс със 117:95 като домакин. Срещата започна равностойно, като двата тима си размениха водачеството 11 пъти в първите две части, а в средата на третата четвъртина Тъндър имаха само една точка преднина, но след това домакините се откъснаха и записаха убедителен успех. Двубоят бе сблъсък между двама от финалистите за MVP на сезона - Шей-Гилгъс Александър и Лука Дончич, като гардът на Тъндър бе по-ефективен и завърши с 29 точки, 9 борби и 9 асистенции, докато словенецът реализира само 19 точки при 31,6 процента успеваемост на стрелбата.

Вторият мач в серията е в Оклахома в петък от 4:30 часа българско време. /БГНЕС