Сезонът свърши за Жоел Матип

Защитникът на Ливърпул Жоел Матип няма да играе повече този сезон заради травма и това е една от причините за високата активност на мърсисайдския клуб в края на зимния трансферен прозорец.

В заключителния ден за трансфери в понеделник Ливърпул се сдоби с централните защитници Бен Дейвис, закупен от Престън и Озан Кабак, взет под наем от Шалке 04.

След като приключи с покупките, мърсисайдският клуб обяви, че травмата в глезена на Матип, получена в мача срещу Тотнъм в четвъртък, е много сериозна. 29-годишният камерунец се присъедини в лазарета към централните бранители Върджил ван Дайк и Джо Гомес. За последния кампанията 2020/21 също вече приключи.

"За съжаление, научихме, че Жоел ще пропусне остатъка от сезона. Той обаче ще бъде готов за началото на предсезонната подготовка през лятото. На Жоел не му провървя, тъй като спечели борбата с Хюн Мин Сон и ни спаси в този епизод срещу Тотнъм. Той обаче контузи глезена си и продължи да играе, а сега ще пропусне останалата част от сезона", заяви мениджърът на тима Юрген Клоп. /БГНЕС