Шарън Стоун страдала дълго от комплекс за малоценност

Шарън Стоун започва обучението си на петгодишна възраст и заради забележителната си интелигентност и резултати на тестовете попада веднага във втори клас. Това обаче имало сериозни недостатъци. Поради факта, че съучениците й били с три години по-големи от нея, тя си спомня, че нямало с кого да общува. От тази крехка възраст започнала да има проблеми със социализацията: тя не можела да намери приятели, а по-късно решава, че и не иска да създава приятелства. Да седне на уединено място с книга в ръка се оказало много по-интересно за момичето, отколкото да се опитва да се впише сред онези, които я дразнят и тормозят в училище.

Актисата споделя пред „Time Out”, че по това време имало достатъчно хора, които искали да спретнат гаден номер на „дивачката“, особено след като тийнейджърският й вид бил идеален за подигравки - непохватна, с очила с голям диоптър и вечно с нелепо широки дрехи. И така, тази неувереност в себе си много бързо станала хронична у бъдещата холивудска звезда. Шарън се сбогувала с тази несигурност едва след триумфа на „Първичен инстинкт”.

„Нито участието ми в конкурси за красота, нито работата като модел не можаха да ме отърват години наред от комплекса ми за малоценност. Едва когато се снимах и гледах „Инстинкт”-а, изведнъж повярвах, че могат да ми се възхищават! И, уверявам Ви – в началото това беше истински шок за мен!"/БГНЕС