Ще охраняват графит на Банкси след нападение с боя в Лондон

Лондонските власти съобщиха, че са наложили "временни мерки" около нов графит на британския уличен художник Банкси, след като той беше изрисуван в рамките на няколко дни след появата му.


Съветът на Ислингтън, в северен Лондон, заяви, че е поставил ограда, камери за наблюдение и е разпоредил посещения на обществени служители, които да контролират зрителите, за да помогнат за защитата на творбата.

Графитът, изобразяващ човек, който е изрисувал със спрей листата на дърво върху бяла стена зад дърво без листа, се появи на улица близо до Финсбъри парк тази седмица.

Загадъчният художник изглежда потвърди ролята си в създаването на творбата, като публикува в Instagram снимки преди и след преобразената стена.

Но след лавина от медийни съобщения и обществено внимание, до началото на сряда тя беше изпочупена. Снимки, споделени в социалните медии, показаха две ивици бяла боя, разпръснати по яркозеленото произведение на изкуството.

"Тъжно е да видим, че произведението е било осквернено", заяви говорител на Съвета на Ислингтън.

"Обсъждаме бъдещи решения със собственика на дома, за да дадем възможност на всички да се наслаждават на произведението на изкуството, като същевременно защитим него, дървото и околността.

"Също така сме в процес на инсталиране на камера за видеонаблюдение."

През декември полицията арестува двама мъже по подозрение в кражба и нанасяне на щети, след като произведение на Банкси беше премахнато от ъгъл на улица в южен Лондон в рамките на няколко часа след появата му там. /БГНЕС