Щутгарт спъна Байерн с късен гол от дузпа на „Алианц Арена“

Байерн Мюнхен допусна нова грешна стъпка в Първа Бундеслига, след като завърши наравно 2:2 с Щутгарт у дома в мач от шестия кръг на първенството. За Юлиан Нагелсман и компания това бе трето поредно равенство в шампионата след ремитата с Борусия Мьонхенгладбах и Унион Берлин.

Серу Гираси (д) отбелязва дузпата за крайното 2:2 в Мюнхен.

Матис Тел откри за шампионите в 36-та минута след асистенция на Алфонсо Дейвис. Попадение на Серу Гираси в 52-та минута от гостите бе отменено след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР), но пет по-късно Щутгарт изравни след гола на резервата Крис Фюрих. След час игра Джамал Мусиала върна преднината на Байерн, но във втората минута на добавеното време Гираси реализира дузпа за крайното 2:2.

Баварският колос остава лидер в класирането, но само заради по-добрата си голова разлика – с 12 точки са още три отбора в лицето на Хофенхайм, Фрайбург и Борусия Дортмунд. Щутгарт е 13-и с пет пункта, като остава един от трите тима без успех от началото на кампанията. За отбора предстои домакинство на носителя на трофея в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт, докато Байерн първо приема Барселона в Шампионската лига, преди да гостува на Аугсбург в Бундеслигата.

Доминик Собослой (л) реализира втория гол във вратата на Дортмунд.

Марко Розе дебютира официално начело на РБ Лайпциг с класически успех над бившия си тим Борусия Дортмунд с 3:0 у дома. „Биковете“ поведоха още в 6-та минута след гол с глава на Вили Орбан. В края на полувремето Доминик Собослай удвои аванса на домакините с чудесен шут извън наказателното поле, а резервата Амаду Хайдара оформи класиката малко след появата си на терена след асистенция на завърналия се в Лайпциг Тимо Вернер.

Отборът събра актив от осем точки и е десети в класирането, докато Дортмунд е един от четирите тима в челото с 12 пункта. За „жълто-черните“ предстои гостуване на Манчестър Сити и Ерлинг Холанд в Шампионската лига, а след това е и дербито на Рур с Шалке 04. Лайпциг гостува първо на европейския клубен шампион Реал Мадрид, а впоследствие и визита на Борусия Мьонхенгладбах.

Останалите резултати:

Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург 0:1

Херта – Леверкузен 2:2

Хофенхайм – Майнц 05 4:1. /БГНЕС