Шефът на ATP: Обсъждаме турнир от Мастърс 1000 на трева преди Уимбълдън

Мъжката тенис асоциация (ATP) изследва възможността за провеждане на турнир от сериите Мастърс 1000 на трева във Великобритания като подготвителна надпревара преди Уимбълдън в бъдеще, разкри президентът на асоциацията Андреа Гауденци.

Уимбълдън бе отменен миналата година поради пандемията от COVID-19.

Турнирите от Мастърс 1000 са сред най-престижните съревнования след четирите надпревари от Големия шлем, като три от тях са на клей, а други шест – на хард, всяка година. Никога досега не е имало турнир от Мастърс 1000 на тревна настилка след приемането на сериите през 1990 година, като надпреварите преди Ол Ингланд Клъб са от категории 500 и 250 в Германия, Великобритания и Нидерландия.

Аз лично харесвам идеята за турнир от Мастърс 1000 на трева в седмцата след Куинс и Хале. Това е нещо, което предложих на собствениците и на ръководството. Допада ми идеята за силен турнир от категория 1000 преди Уимбълдън. Имаме Голям шлем на трева, но не и надпревара от Мастърс 1000. Очевидно е, че ще бъде обсъдено с всички, но това може да бъде начин да проведем голямо събитие във Великобритания“, каза той за The Times.

Тазгодишният сезон на трева бе съкратен със седмица след отлагането на Ролан Гарос поради пандемията от коронавирус. Турнирът от Шлема на червено ще приключи на 13 юни, две седмици преди старта на Откритото първенство на Великобритания по тенис. /БГНЕС