Си Дзинпин нареди да се ускори модернизацията на китайската армия

Ръководителят на Централния военен съвет и президент на Китай Си Дзинпин нареди да се ускори процесът на модернизиране на Народноосвободителната армия на Китай. Това стана по време на инспекцията на Западната бойна командна зона (НОА), съобщи агенция Синхуа.


„Необходимо е да се приложат на практика идеите за създаване на силна армия в новата ера, да се ускори процесът на модернизиране на въоръжените сили на нашата страна“, подчерта китайският лидер.

Трансформациите на армията трябва да бъдат извършени „в съответствие с духа на XX партиен конгрес“, проведен в Пекин през октомври 2022 г., допълни президентът.

Си Дзинпин обърна специално внимание на необходимостта от въвеждане на модерно оборудване за подобряване на бойните способности на армията.

Според китайския президент държавните войски трябва да подобрят уменията си чрез тренировки и учения в реални битки. Той припомни, че войниците и офицерите са длъжни да обръщат голямо внимание и на идейно-политическата подготовка на военнослужещите./БГНЕС