Силви Вартан на 56: Една изключителна майка

След Дейвид Холидей, който на 14 август навърши 56 години, в понеделник дойде ред на Силви Вартан да духне свещичките си.

На 15 август Силви Вартан отпразнува рождения си ден: певицата духна 78 свещички. Дъщеря ѝ Дарина не пропусна това събитие. 25-годишното момиче се включи в профила си в Инстаграм, за да изпрати красиво признание в любов на известната си майка. Съобщението беше придружено от няколко снимки.

"Честит рожден ден на най-красивата, мила и любяща майка. Обичам те от цялото си сърце", пише Дарина под ранна снимка на по-младата Силви Вартан. "Благодаря ти за всичко, което правиш за мен и за хората около теб. Благодаря ти, че си изключителна майка. Благодаря ти, че ме избра. Обичам те", добавя полусестрата на Дейвид Холидей. В историята си в Инстаграм Дарина показва също голям букет цветя, доставен от американска куриерска служба - подарък, изпратен на скъпата ѝ майка.

Дарина е на 7 месеца, когато Силви Вартан заминава за родината си България, за да я осинови. Годината е 1998 и певицата от четиринадесет години е омъжена за американския продуцент Тони Скоти. "Знаех, че ще пропусна живота си с Тони, ако нямаме общо дете", обяснява тя пред Paris Match през септември 2021 г. "Винаги съм искала да осиновя дете, мислех, че животът ме е разглезил и че мога да върна любовта на всяко дете."

Дарина израства между Франция и Калифорния, сравнително защитена от медийното внимание. Споделя детството си с племенничките си Илона и Ема Сме (27 и 24 г.), дъщери на Дейвид Холидей и Естел Лефебюр, които са като истински братовчедки. След като учи в университета Чапман в Лос Анджелис, Дарина мечтае да стане филмов режисьор, преди да стартира миналата година агенция за цифров маркетинг заедно със свой приятел. /БГНЕС