Славия и ЦСКА 1948 слагат край на седмия кръг в Първа лига

Славия посреща ЦСКА 1948 в последен мач от седмия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата е тази вечер от 20:30 часа.

„Белите“ стартираха кампанията позитивно, печелейки откриващия си мач при гостуването на новака Етър с минималното 1:0, но оттам-насетне инкасираха три загуби в следващите си четири двубоя. Лошата серия започна с поражение от Ботев Враца с 0:2 като гост, като след това последва добро равенство на тима с ЦСКА на „Армията“. В последните си две срещи обаче защитата на отбора инкасира цели осем попадения при загубите от Черно море с 1:5 и Берое с 0:3. Хосе Мария Бакеро, бившият футболист на Барселона, определено има работа за вършене, особено в дефанзивен план – „белите“ са допуснали цели 11 гола във вратата си от пет изиграни мача.

Върху проблемите в отбраната на съперника ще са концентрирани от ЦСКА 1948, които пристигат в „Овча купел“ след минимален успех над Етър с 1:0 у дома в дебюта на новия старши треньор Николай Панайотов. 28-годишният специалист замени на поста уволнения след поражението от новака Крумовград Атанас Рибарски. „Червените“ започнаха уверено кампанията в Първа лига, постигайки последователни победи над Левски и Пирин Благоевград, но след това първо отпаднаха от Лигата на конференциите след две загуби от румънския ФКСБ, а след това записаха равенство с 10 от Хебър и поражение от Крумовград, преди да спрат негативната си поредица срещу Етър. За ЦСКА 1948 тежката програма не спира с гостуването на Славия – в следващите си четири мача тимът играе последователно с шампиона Лудогорец, ЦСКА, Черно море и Берое.

Програма за седмия кръг на първенството:

Петък, 25 август

Пирин - Ботев Враца 0:1

Хебър - Локомотив Пловдив 3:4

Събота, 26 август

Крумовград - Локомотив София 2:0

ЦСКА - Черно море 1:1

Неделя, 27 август

Етър - Ботев Пловдив 1:2

Лудогорец - Берое 5:0

Понеделник, 28 август

20:30, Славия - ЦСКА 1948. /БГНЕС