София Прайд 2024 се фокусира върху ценностите и хората, които обединят

София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на човешките права в България, ще се проведе на площад “Княз Александър I Батенберг” на 22 юни. Новата локация ще бъде домакин на концерта, който предхожда протестното шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България. София Прайд отново ще даде възможност на млади артисти да се изявят и да пеят пред хиляди.

Фокусът на София Прайд 2024 ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Кампанията тази година ще покаже ценностите и хората, които ни обединят, а не разделят.

„За 17-та поредна година София ще бъде домакин на единствения Прайд в страната и за първи път ще имаме възможността знаковият площад "Батенберг" да бъде мястото на събиране и концерта. Надяваме се, че разположението на новата локация, в “триъгълника на властта”, ще накара властимащите да чуят по-ясно исканията на Прайд, основно за правното регулиране на хилядите еднополови семейства у нас", сподели Симеон Василев от организационния комитет.

През 2023 година София Прайд събра хиляди българи на мирно шествие в центъра на София. В центъра на събитието бяха 11 български семейства, които застанаха с имената, лицата и историите си зад каузите и целите на София Прайд. В продължение на няколко месеца кампанията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023” насочи вниманието към нуждата от подкрепа в семейната среда, която е изключително важна за ЛГБТИ+ българите. Кампанията получи бронзово отличие в категория “Комуникации в публичния сектор” на наградите BAPRA Bright Awards 2024. /БГНЕС