Сръбският подземен бос Сретен Йоцич на свобода за 2 дни

59-годишният сръбски мафиотски бос Сретен Йоцич, по-известен като Йоца Амстердам, е бил освободен през уикенда за пръв път от 12 години.

Той е бил със семейството си само събота и неделя, съобщават вестниците "Блиц" и "Телеграф".

Йоца Амстердам излиза "на свобода" за пръв път от 12 години. Той излежава 13-годишна присъда в затвора "Забела" край Пожаревац.

Сретен Йоцич е бил посрещнат от съпругата си Вера Милосавлевич, съобщава друго сръбско издание вестник "Курир", който публикува снимка. От снимките, които публикува вестник „Курир“, става ясно, че Йоцич не е променен от престоя си в затвора.

"Единственото нещо, което мога да ви кажа, че всичко е наред. Йоца е щастлив след като прекара времето си с децата. И на Вас мога да Ви призная, че той се разчувства много, когато видя внука си Андрей, който е на година и половина. Той не се разделяше от него", каза съпругата му Вера пред "Курир".

Йоца Амстердам се смята за краля на сръбския подземен свят.

БГНЕС припомня, че през март 2015 г. Йоцич беше оправдан по всички обвинения за убийството на хърватския журналист Иво Пуканич. Сръбският мафиот бе задържан за убийството на Иво Пуканич през април месец 2009 година. Пуканич и директорът на рекламния отдел в списание "Национал" Нико Франич бяха взривени в двора на редакцията в центъра на Загреб през октомври 2008 година. /БГНЕС