Статуите от Партенона довели до брака между Джордж Клуни и Амал

Холивудската звезда, американскиат актьор и режисьор Джордж Клуни заяви в интервю, че дискусиите, които е водил със съпругата си Амал относно съдбата на мраморните статуи от Партенона, докато те все още само са се срещали, са помогнали за изграждането на здрава връзка между тях.

В разговор с репортер от „Обзървър“ Клуни припомни реакцията, която получи от премиера Борис Джонсън, който тогава беше кмет на Лондон, когато той се застъпи за връщането на статуите от Партенона в Гърция.

Изявлението му беше направено, докато той беше във Великобритания, като промотира филма си The Monuments Men през 2014 г.

Амал Клуни, тогава Аламудин, беше наета като адвокат, за да аргументира гръцкия казус и беше обсъждал този проблем широко с Клуни, разкри той.

През октомври 2014 г. , по-малко от месец след брака си, Амал Аламудин-Клуни, заедно с колегите си Джефри Робъртсън, Дейвид Хил и Норман Палмър, посетиха Атина, когато лондонската адвокатска кантора бе назначена да съветва гръцкото правителство как да претендира за статуите от Партенона, които са в Британския музей./БГНЕС