Стотици хиляди посрещнаха Нова година с невиждано шоу на "Шанз-Елизе"

Над 800 000 души се събраха на най-известния парижки булевард, за да отпразнуват новата година и да се насладят на гигантските фойерверки. Контролът над множеството беше тест за протокола за сигурност, който ще бъде приложен за Олимпийските игри, на които Париж е домакин тази година.


Местните жители и туристите се насладиха на неповторима празничната новогодишна нощ с диджеи и изпълнители, а в полунощ Триумфалната арка беше осветена с изображения на олимпийска тематика.


Изпълнители свириха за хората в основата на Айфеловата кула, включително Chimène Badi, Grand Corps Malade, Patrick Bruel, Gazo Vitaa et Slimane.


Около 6000 полицаи бяха разположени във френската столица, прилагайки протокол за сигурност, подобен на този, който ще бъде използван по време на Олимпийските игри това лято.


В периметъра за сигурност беше забранено движението на превозни средства, а продажбата на алкохол беше забранена. Полицията конфискува алкохол и всякакви предмети, които се считат за потенциални оръжия.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен заяви, че при редовните полицейски патрули по протежение на булеварда е имало малко сериозни инциденти, като през вечерта са били арестувани 211 души. /БГНЕС