Свалиха всички обвинения срещу футболист на Манчестър Юнайтед

Всички обвинения срещу футболиста на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд са свалени, съобщиха от полицията.

На 30 януари 2022 година нападателят беше арестуван, а по-късно и обвинен в опит за изнасилване, нанасяне на телесни повреди и контролиращо и принуждаващо поведение спрямо бившата му приятелка. 21-годишният Грийнууд успа да излезе под гаранция, но след това пак бе задържан, но и отново пуснат в изчакване на процеса, който беше насрочен на 27 ноември 2023 г.

Днес обаче от полицията обявиха, че и трите обвинения срещу футболиста са свалени

“Налице е комбинация от оттегляне на ключови свидетели и придобит нов материал, според който вече няма реална възможност за налагането на осъдителна присъда. При тези обстоятелства наше задължение е да преустановим случая. Обосновахме решението си пред всички страни”, се казва в официалното изявление на полицията.

Грийнууд е част от академията на Манчестър Юнайтед от шестгодишен. Той дебютира за първия състав през 2018 година. Последният му двубой за тима пък бе на 22 януари 2022 година срещу Уест Хям. След задържането му клубът се разграничи от него и не му даваше да тренира.

Скандалът преди година избухна, след като в социалните медии бяха публикувани снимки и видеоклипове от жена, която информира за извършено срещу нея физическо насилие./БГНЕС