Терминаторът защитава ваксинирането срещу COVID-19

Холивудската звезда Арнолд Шварценегер каза в интервю какво мисли за хората, които отказват да се придържат към мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

„Вирусът е тук, убива хората и единственият начин да се отървем от него е чрез ваксинация, носене на маски и дистанция. Трябва постоянно да си мием ръцете, да не мислим, че свободата ни сега е в опасност. Е… и вашата свобода", каза той пред в. „Индипендънт“.

Той обясни, че хората не могат да направят това, което искат, ако това засяга други хора, затова той сравнява „правилата за коронавирус“ с правилата за движение.

„Ние поставяме светофари, така че някой да не убие някого при инцидент, не можеш да кажеш, че няма да спреш на червен светофар, защото тогава ще убиеш някого“, каза Терминатора. „Може да сте свободни да не носите маска, но трябва да се грижите за хората около вас“, добави той.

Арнолд публикува видеото, в което говори за актуалния проблем, в профила си в Instagram, което предизвика лавина от реакции.

Докато някои бяха съгласни с него, мнозина му казаха, че ги е разочаровал и да се оттегли от политиката: „Винаги сте били пример за мен, но това ваше послание наистина ме разочарова“, написа един от последователите му в социалните мрежи./БГНЕС