Тодор Тодоров: Ковид-пандемията отне щастливите вибрации от „лайв”-а

В условията на новите реалности и тоталната промяна на усещанията за близост и съпреживяване, думите "лайв" и "гиг" вероятно също ще придобият нов смисъл.

Това заяви пред БГНЕС Тодор Тодоров, съосновател на езиков център "The British House" и отдаден меломан.

Концертите на живо няма да са същите в следващите години. Кадър от концерт в Дания.

Казвам това със съжаление, защото усещането на щастливите вибрации на хората, с които съпреживяваме един концерт, ще става все по-трудно заради наложените условия за "отстояние", а за съжаление също и заради вече вменената ни параноичност от същото, сподели Тодоров.

Според него изразеното по-рано мнение от фронтмена на U2 Боно, че бъдещето е в "драйв-ин" концертите, изглежда все по-възможно в тази дистопична реалност, в която живеем. За мен това е точно толкова неприемливо, колкото са и "хоум-стейдж" концертите, на които сме свидетели в последните два месеца, посочи още той.

Концерт на покрив на жилищна кооперация

Усещането за прегради и отделност би унищожило всичко онова от емоцията на живия концерт, заради която феновете дават последните си спестявания, за да се сдобият с билет, а такива като мен дори прелетяват Европа, за да получат своята доза музикално щастие, сподели още Тодоров. /БГНЕС