Тръмп надви Робъртсън за 18-та ранкинг титла

Световният номер 1 в снукъра Джъд Тръмп спечели 18-та ранкинг титла в кариерата си, след като победи австралиеца Нийл Робърстън с 9-8 в изключително оспорван финал на турнира Инглиш Оупън.

Срещата в "Маршал Арина" в Милтън Кийнс бе изпълнена с обрати, като Тръмп започна по-силно и дръпна с 3-1, но скоро първата сесия завърши при равенство 4-4. Робърстън бе по-добър в началото на вечерната сесия и взе три поредни фрейма за 7-4, доближавайки се на две партии от крайния успех. Асото в колодата на свой ред влезе в страхотна серия и взе следващите четири фрейма за аванс от 8-7, но Робърстън не се предаде и вкара мача в решаващ 17-ти фрейм. В него Тръмп реализира сенчъри брейк от 114 и така спечели 10-ти пореден ранкинг финал.

"Това бе много тежък мач, през повечето време Нийл бе по-добрият играч. Успях да вкарам някои безумни топки във важни моменти. Някои от тях влязоха, когато бях в сериозно затруднение", сподели Тръмп, който с успеха си изравни постиженията на Робърстън и Марк Селби от 18 ранкинг титли