ЦАХАЛ обкръжи Хан Юнис в Южна Газа

Израелската армия (ЦАХАЛ) съобщи, че войските ѝ са обкръжили Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, съобщи Си Ен Ен.


Очаква се голямата израелска военна офанзива, която се провежда в западната част на града, да продължи още няколко дни, съобщи запознат източник, като заяви, че израелските войски са обкръжили бежанския лагер Хан Юнис и извършват набези, за да се опитат да ликвидират военния потенциал на Хамас в района.

ЦАХАЛ заяви, че "десетки терористи" са били убити през последните 24 часа от неговите сухопътни войски в координация с израелските военновъздушни сили.

Контролираното от Хамас министерство на здравеопазването в анклава съобщи, че през последните 24 часа в целия анклав са убити 195 души, а 354 са ранени. То заяви, че "редица жертви все още се намират под развалините и по пътищата и екипите на бърза помощ и гражданска защита не могат да стигнат до тях".

Д-р Ашраф ал-Кидра, говорител на Министерството на здравеопазването в Газа, обвини ЦАХАЛ, че извършват масови убийства западно от Хан Юнис и възпрепятстват движението на линейките. През последните дни се съобщава за интензивни сражения в района, тъй като израелските сухопътни операции се разпростират още по на юг в анклава./БГНЕС