ЦСКА 1948 излъга Арда с дузпа дълбоко в продълженията

Отборът на ЦСКА 1948 се превърна в последния полуфиналист за Купата на България, след като победи Арда с 1:0 след продължения като гост. В Кърджали двата тима направиха равностоен двубой, който бе решен от гол от дузпа в 117-та минута.

Най-интересният момент в редовното време бе в 53-та минута, когато реферът Валентин Железов отсъди дузпа в полза на домакините след игра с ръка на Сидклей в наказателното поле. След консултация с екрана край тъчлинията Железов промени своето решение и отмени дузпата.

След нулево равенство в редовното време се стигна до продължения, а в 117-та минута Милен Желев от Арда игра с ръка в собственото наказателно поле и макар че Железов първоначално не реагира, след като прегледа повторенията, той отсъди дузпа. Любопитното бе, че при първата ситуация ставаше въпрос за удар към вратата, докато при втората за центриране, което се отдалечаваше от наказателното поле, но действително ръката на играча на Арда бе в по-неестествено положение.

Педриньо реализира отсъдената дузпа и така донесе победата на "червените", които се присъединиха към Лудогорец, Черно море и Локомотив София в полуфиналите на Купата. Жребият за полуфиналите ще се тегли в четвъртък от 11:00 часа. /БГНЕС