Тухел скочи на съдиите и защити Нойер след отпадането от Реал

Байерн Мюнхен отпадна от Шампионската лига след загуба от Кралския клуб в полуфиналите.

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел разкритикува остро прибързано отсъждане за засада, наричайки решението „абсолютна катастрофа“, след като Реал Мадрид елиминира баварците в полуфиналната фаза на Шампионската лига.

Кралският клуб губеше в резултата до 88-та минута, преди влезлият от пейката Хоселу да вкара два бързи гола. Впоследствие Йошуа Кимих пусна дълъг пас към наказателното поле, а топката бе свалена за Матайс де Лихт, който преодоля Андрий Лунин в 12-та минута на добавеното време. Реал продължи към финала на „Уембли“ с общ резултат 4-3. Попадението на Де Лихт не бе зачетено, след като лайнсменът вдигна рано флага за засада, преди топката да се озове в мрежата на Лунин. Това възпрепятства евентуална намеса на ВАР. Тухел разбираемо побесня, а след мача заяви за DAZN, че решението е „катастрофа, абсолютна катастрофа“.

„Трябва да оставим действието да се развие до края. Това е правилото, особено когато е толкова близо до вратата на един от отборите, и е толкова лимитирано. Първата грешка е на лайнсмена, втората е на главния съдия“, каза Тухел, който допълни, че решението се е усетило като „предателство“. Той разкри на пресконференцията си след двубоя, че реферът се е извинил. „Не помага да кажеш, че съжаляваш. Всеки трябва да е на предела на силите си, да страда, да играе без грешки. Същото се отнася и за съдиите. Просто не помага да правиш извинения след случилото се. Ти си на терена в крайна сметка за това, защото си най-добрият. И ние като треньори сме в правото си да очакваме това до края на мачовете“.

50-годишният специалист, който след края на сезона ще напусне клуба, защити вратаря Мануел Нойер, който сбърка фатално за изравнителния гол в 88-та минута. „Ману се справи невероятно добре, но след това направи такава грешка, която не би направил още 100 години. Разочароващо е. Ако има някой, който не заслужаваше това, това бе Ману. Всички знаем кой е той и какво е постигнал“.

Тухел допълни, че е взел решение да извади нападателя Хари Кейн при 1:0 в полза на баварците поради болките на английския национал в областта на гърба. „Той просто не можеше да продължи. Игра с болки в гърба и не можеше да довърши мача. Гърбът му замръзна“, каза още наставникът на Байерн.

30-годишният Кейн остава без трофей в кариерата си, а Байерн не спечели трофей в една кампания за първи път от 2012-а насам. /БГНЕС