УБА спря Манчестър Юнайтед на "Дъ Хоуторнс"

Отборът на Манчестър Юнайтед допусна нова грешна стъпка в битката за титлата в Англия, след като направи равенство 1:1 при гостуването си на Уест Бромич Албиън в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. На "Дъ Хоуторнс" възпитаниците на Оле Гунар Солскяр не се представиха убедително и по този начин вече имат само две победи в последните си седем срещи в Лигата.

Робърт Снодграс и Люк Шоу.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още във втората минута, когато централният нападател на тима Мбайе Диан вкара с глава от близко разстояние след центриране на Конър Галахър, като при ситуацията останаха съмнения за нарушение на Диан срещу Виктор Линдельоф. "Червените дяволи" постепенно поеха контрола на терена, но трудно стигаха до чисти голови положения пред вратата на Сам Джонстън. Те все пак успяха да изравнят минути преди почивката, когато Бруно Фернандеш се разписа с акробатичен удар от воле след центриране на Люк Шоу отляво.

В средата на второто полувреме гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Хари Магуайър в наказателното поле, но след консултация с ВАР реферът Крейг Поусън отмени решението си. В заключителните минути "дроздовете" имаха два добри шанса на контраатака отново да излязат напред, а в 95-та минута Юнайтед все пак можеше да стигне до успеха, но удар на Магуайър с глава срещна страничната греда.

В крайна сметка повече голове не паднаха и двата тима завършиха при равенство 1:1. След този мач Манчестър Юнайтед си върна второто място от Лестър Сити, но вече изостава със седем точки от лидера Манчестър Сити, който е изиграл мач по-малко. УБА заема предпоследното място в класирането с актив от 13 точки.

В ранния мач от деня Уулвърхемптън победи Сааутхемптън с 2:1 като гост. /БГНЕС