Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и “Спаси София”

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на Продължаваме промяната-Демократична България и "Спаси София". Това обявиха трите партии на специална пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

“Исках за начало да ви кажа в какво вярвам, защото това е причината да правя нещата, които правя в последните 15 години. Най-много вярвам в свободни, можещи и мислещи хора, хора, които вярват в мечтите и го реализират”, каза кандидатът за кмет Васил Терзийски.

“С успеха идва отговорността към обществото. Колкото по-успял си в своята сфера, толкова повече имаш отговорност да върнеш на своето общество, да работиш за него и всички заедно да вървим напред. Отговорността е една от причините да бъда тук. Причината да искам да го направя е, защото искам заедно да построим по-добро бъдеще. Заедно да построим град на бъдещето, но за тази цел ни трябват много хора, които го искат. С голямо задоволство мога да кажа, че тези хора ги има”, каза той и уточни, че са работили няколко месеца за подбор на кметове, за да може да гарантират създаване на по-добра и европейска столица.

“С този екип, който ние изграждаме, ще говорим на дълго и широко за нашите планове - от големите идеи до първите неща, които бихме направили”, отбеляза той.

По думите му има няколко неща, които са му присърце - първите две неща са свързани с образованието и детските градини, а трето е да се създаде по-чист град, но и уреден по кварталите. ”Това ще постигнем с добре работеща администрация за гражданите. Ще дадем повече правомощия на районните кметове, защото те са по-близки до хората по кварталите”, поясни Терзийски.

“Амбицията ни е след 4 години да се погледнем в очите и да няма големи разлики между това, което сме казали и това, което сме изпълнили. Всичко това започва с първия камък”, отбеляза той.

Борим се за три неща - ще се борим за убедителна победа на местните избори за спечелването на кметското място, ще се борим за мнозинство в Общински съвет, за да може всички тези добри идеи да не останат добри идеи, а да бъдат реализирани в добри политики, борим се качествено и достойно управление, което да превърне София в пример”, каза още Терзийски.

“8 месеца ако не и 10 водихме драматични преговори с ПП-ДБ и съм щастлив, че постигнахме истинско разбирателство и синхрон. Постигнахме го, защото всеки един от нас си даваше ясна сметка, че се стремим да съставим конструкция, която не е правена досега”, посочи Борис Бонев от “Спаси София”.

Бонев подчерта, че за тях е било важно политическото его и политическото боричкане да отстъпят в името на една толкова важна кауза.

Той подчерта, че е сигурен, че за страхотния отбор, който са изградили няма дилема дали трудно стъпка по стъпка ще реализират проекти, а напротив те ще реализират проектите си скоростно.

“Градът ни заслужава визионерство и голяма амбиция”, категоричен е Бонев.

“Вярвам, че сме взели правилното решение да се обединим, да сме заедно и с Васил на чело ние не просто ще спечелим София, но и ще управляваме по-добре. С Васил не само управлението ще е по-добро, просто ще ги разбием”, каза още Борис Бонев.

Според него трябва да бъде постигнато пълно реформаторско мнозинство в Общинския съвет, но и освен това силна политическа воля за реализиране на всички проекти.

“Толкова голям оптимист съм за София в момента. Когато за пръв път се бях запознал с Васил той вече беше покорил световните пазари, средствата той инвестираше в образование. Сигурен съм, че няма по-добра номинация от Васил Терзиев днес. Той вече е управлявал много хора, променил е съдбата на много хора. Благодаря, че сме заедно. Вярвам, че победата ще е огромна. Васко ние сме с теб”, заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.

“Това, което виждам са много хора, зад които стоят много хора. Виждам обещание и възможност за обединение. Когато се подбира кандидат за кмет винаги се търси успял човек, човек от бизнеса. Когато се запознах с нето видях колко много залага на работата и това да вникнеш във всеки един въпрос. Впечатли ме неговата история да дава, а не да взима. Всички разбираме колко е важно обединението, но винаги досега не ни е достигало нещо малко и човекът, който можеше да застане по средата и да излъчва скромност, съвестност, отговорност, беше Васил”, посочи Христо Иванов от “Да, България”

Иванов коментира, че екипът, който е събрал Терзиев е бил събиран в продължение на месеци. “Зад него стои абсолютно реален екип, сработен, минал през драми. Той е в центъра и това e гаранцията, че може да реализира потенциала на този град”, каза още Иванов.

“Ако искаме да имаме успех трябва да сме дисциплинирани. Вярвам, че тези хора ще направят нужното София да стане европейска столица. Вярвам, че тези хора ще направят всичко, за да спре застоят в София. Ние трябва сега, днес и на изборите да преодолеем застоя на Борисовата държава, защото управлението на Борисов и ГЕРБ беше застой. Убеден съм, че ние побеждавайки днес ще направим така, че София да стане европейска столица, но това ще стане, когато тези хора затворят корупционните пробойни в Столична община“, каза генерал Атанас Атанасов председател на ДСБ.

Благодаря на всички, че сте тук. Факт е Пловдив винаги е бил конкуренция на София и няма как да не кажа и аз, че София днес определено печелите. Много добър екип. Познавам хората, представител на местната власт в Пловдив съм четири години. Визията ни за развитие на градовете и местните политики се е припокривала. Радвам се, че бяха изкарани местните политики напред не само в София, но и национално ниво. По отношение на Васил става въпрос за един лидер. Васил е вдъхновител, обучител, повлича хора в себе си и това искаме да видим в един кмет. Успех София, успех Васил”, посочи Добромира Костова, съпредседател на “Зелено движение”.

“Ще започна с една впечатляваща цифра 60% - това е делът хора, които не гласуват. Обединението, на което сме свидетели, е реален шанс за промяна в тази посока. Промяна, която да покаже, че може да има нов тип управление”, каза Арх. Любомир Георгиев от “Екипът на София” и добави, че спечелването на изборите е една стъпка, но тя е лесната, но управлението в последствие е трудната част. “Знам, че Васил е човек, който умее да събира успешни екип, че е човек, на когото мога да имам доверие”, каза още Георгиев.

По време на пресконференцията стана ясно, че ще бъдат издигнати кметове за всички 24 района на София.

Политологът доц. д-р Светослав Малинов каза, че не е имал никакво съмнение, а е знаел “това е кметът на София. Не сме имали такъв човек като кандидат - преди да е кмет е създавал стотици работни места, високоплатени работни места и др., преди да е станал кмет е постигнал всички тези неща. Като стане кмет ще прави същото с нашата помощ и нашата подкрепа. Ние не просто ще го подкрепим, а отговорността се прехвърля върху нас, ние сме мнозинство и ще управляваме”, каза той и посочи, че по стар закон, който управлява София, управлява България. /БГНЕС