Васил Терзиев: Ще говорим с всички групи в СОС

“Ние ще търсим решение на местно ниво. Това включва разговори с всички в общинския съвет, с намиране на пресечните точки”, заяви пред медиите днес новият кмет на София Васил Терзиев, предаде репортер на БГНЕС.


Терзиев каза, че още не е решено в какъв формат ще бъдат проведени срещите с останалите политически групи в Столичния общински съвет. “Аз ще участвам в тях, както и Борис Бонев. Ще се види по кои политики може да бъде постигнато съгласие”, каза още Терзиев.

Относно оспорването на резултатите от местния вот от страна на Ваня Григорова Терзиев заяви, че няма притеснения.

"Много от безобразията са в мой ущърб. В секции, където имам 120 гласа, пишат 0. Други, където имам 84, те пишат 0. Мен не ме притеснява, аз знам, че ние направихме добра и позитивна кампания. Всички тези машинации са извън нашия отбор”, категоричен е новият кмет на София.

Васил Терзиев поясни, че технологиите ще намират все повече приложение в общината, в бизнеса, в отношенията с гражданите.

"Ще работя за развиването на модерната и иновативна икономика и привличането на подобен род инвестиции, за да може София да стои все по-добре на картата на иновациите”, коментира Васил Терзиев.

Относно бъдещите заместник-кметовете в общината той поясни, че структурата ще е идентична на настоящата, но ще има промени.

“Да имаш заместник-кмет по финанси, здравеопазване и транспорт, това са си отделни роли. Планираме някои промени като заместник-кмет по сигурността на града, за справяне с проблемите по пътищата и в кварталите”, сподели Терзиев.

Той отбеляза, че ще се запознае първо с работата и хората, които са част от Столична община. “Ще видим къде липсва идея и цел какво да се прави, къде процесите не са добре. Хората могат да бъдат спокойни, необосновани са страховете за чистки”, добави новият кмет на София. Дали сегашните заместник-кметове ще останат на постовете си, не е въпрос, който да е на дневен ред, уточни Терзиев. /БГНЕС