Васил Терзиев: СОС трябва да заработи спешно от понеделник

Столичният общински съвет трябва да заработи спешно от понеделник, призова кметът на града Васил Терзиев в публикация във Фейсбук.

Иначе ще пострадат големите инфраструктурни проекти на София и ще загубим възможността за финансиране за над 200 милиона за водния цикъл. Ако в понеделник нямаме председател на СОС, София ще продължава да губи стотици милиони, каза той.

Липсата на общински съвет прави работата на общината по-трудна. Много от решенията за администрацията минават през СОС. Пренасочването на налични средства от бюджета на общината от една дейност в друга, за да се посрещнат плащанията е невъзможно без одобрение от СОС.

Призовавам политическите сили за отговорност в действията си, за да имаме работещо мнозинство в СОС - независимо от идеологическите и политическите различия. Всички сме дали обещание да служим на града - това е нашата отговорност и тя е на всички.

Имаме наследени проекти от предишната администрация - като тези в централната градска част - Зоните, ремонтите на жълтите павета и ул. “Шишман”, които не са приключени и по които не са извършени плащания, но трябва да бъдат намерени средства, за да продължат.

През моя мандат ще направим промени в системата на работа. Ще си поставим ясни дългосрочни цели, зад които ще стоят планове за реализацията им. И когато дойде следващият кмет, да не се чуди откъде да започне, а да отскочи над постигнатото до момента, да забърза още повече процесите на предишната администрация.

Вярвам в системния подход и в доброто управление, а не в героичните постъпки. Ще постигна това с честен екип и ще покажем, че сме в политиката единствено, за да служим на обществото с професионализъм, прозрачност и меритократичен подход. Така софиянци ще усетят възможно най-скоро добрите резултати. /БГНЕС