Весела Димитрова: Световното първенство ще бъде изключително тежко

Световното първенство ще бъде изключително тежко. Това заяви старши треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитрова на пресконференция в Пресклуб България, предаде репортер на БГНЕС. Димитрова бе наградена за Треньор на месец май, а родният ансамбъл в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова получи приза за Отбор на изминалия месец. На Европейското първенство в Баку момичетата завоюваха титлата в многобоя, както и среброто на пет обръча.


„Първо, искам да благодаря за наградите, мисля, че момичетата все повече показват, че заслужават тези награди. Предстоят ни две Световни купи и Световно първенство през август, започнахме подготовка. Да, ще има промени в съчетанията за Световното, с цел повишаване на трудността и атрактивността. И в двете съчетания има промени. Сега имаме първо Чалъндж Къп в Клуж, след това Световна купа в Милано, двуседмичен лагер в Спортпалас и заминаване за Световното в края на август. Има някои технически промени, които биха повишили артистичността“, започна тя.

Старши треньорът на ансамбъла заяви, че огромната цел остава олимпийско злато – догодина е лятната Олимпиада в Париж. „Това е абсолютно нормална част от нашата работа и подготовка, винаги съм пълна с идеи. Момичетата с готовност приемат тези неща. Имаме огромното желание момичетата да бъдат и олимпийски шампионки. Това състезание, както и всички останали, са стъпки към Олимпийските игри. Не е главното да постигам рекорди, но за мен искрено е предизвикателство не с един отбор, а с различни да успеем да ги подготвим за все повече и повече титли. Лично аз не гоня някакви цели. Сега съм като пружина, моите чувства и състояния не представляват никакъв интерес, важно е момичетата да успеят. Много харесвам работата на Жозе Моуриньо, фен съм му, не се чувствам по никакъв начин „Специална““, разкри още наставникът на момичетата.

Димитрова сподели, че ансамбълът го чака тежко Световно първенство във Валенсия между 23-27 август. „Световното първенство ще бъде изключително тежко, тъй като се провежда във Валенсия – испанките станаха трети в света, те ще имат подкрепа от трибуните си. Следим развитието на останалите страни. Очаквам едно изключително тежко първенство както за нас, така и за всички останали. Страните без гарантирани квоти ще се хвърлят много здраво. Работим върху куп неща, за да подсигурим момичетата. Абсолютно конкурентни сме на всички отбори. Дай Боже да са здрави, да работят разумно и да успеят“, завърши тя. /БГНЕС