Виктория Томова е на гейм от класиране за полуфинал на турнира в Чикаго

Виктория Томова е само на гейм от класиране за полуфиналите на турнира в Чикаго на твърда настилка с награден фонд от 115 000 щатски долара. Българката води със 7:5, 4:6, 5:3 срещу поставената под №8 в схемата Камила Рахимова от Русия, но дъжд прекрати срещата след 2 часа и 39 минути игра.


Томова имаше преднина от 5:3 в първия сет, но допусна изравняване при 5:5. Вики изпусна и сетбол при 5:4, а след това спечели два поредни гейма за 7:5. Във втората част Томова имаше на два пъти преднина от пробив, но загуби с 4:6. В третата решаваща част българката поведе с 5:1, но рускинята намали пасива си за 5:3. При 5:2 Томова пропусна мачбол на собствен сервис.

При успех в доиграването Томова ще играе на полуфинал срещу №5 в схемата и №82 в световната ранглиста Лучия Брондзети от Италия. Този мач трябва също да се играе по програма в днешния ден. Вчера Томова елиминира №4 в схемата Ализе Корне от Франция с 6:4, 7:6(5), а в първия кръг разгроми с 6:0, 6:0 Адесуа Осабуохин от САЩ.

Междувременно Виктория Томова ще играе срещу №58 в световната ранглиста Пейтън Стърнс от САЩ в първия кръг на основната схема US OPEN. При победа Томова ще играе във втория кръг срещу победителката в мача между №27 в схемата Анастасия Потапова от Русия и Клара Таусон от Дания. /БГНЕС