Янис поведе Милуоки към аванс срещу Бостън в серията

Отборът на Бостън Селтикс загуби у дома от Милуоки Бъкс със 116:123 в трети двубой от полуфиналната серия на Изток, игран в зала „Ти Ди Гардън“. Домакините започнаха по-добре срещата, като поведоха рано с 10:2 точки, но гостите се завърнаха в частта. Въпреки това Милуоки изоставаше с пет след края на първата четвърт – 30:25.

Янис (л) бе неудържим и завърши с 32 точки, 13 борби и 8 асистенции.

В средата на втората разликата стана 12 пункта след тройка на Маркъс Морис, но играчите на Майк Буденхолзър се завърнаха в мача и губеха с точка на голямата почивка – 56:55. В третата част Янис Адетекумбо и компания реализираха цели 40 точки, което обърна изцяло развоя на събитията в полза на „елените“. Преднината им достигна 17 и след равностойна последна четвърт, гостите се поздравиха с успеха. Над всички за победителите бе звездата на Бъкс Янис Адетекумбо, който завърши с дабъл-дабъл – 32 точки, 13 борби и 8 асистенции. Крис Мидълтън вкара 20, а Джордж Хил добави 21 от пейката. За Селтикс Кайри Ървинг реализира 29 (13, от които в първата четвърт), а Джейсън Тейтъм направи дабъл-дабъл – 20 точки и 11 борби, но те се оказаха крайно недостатъчни за възпитаниците на Брад Стивънс. Това бе втори пореден успех за „елените“ в серията, като по този начин те взеха аванс от 2-1 победи в полуфиналния сблъсък на Изток. Мач номер 4 е отново в Бостън и ще се проведе в понеделник вечер.

В другия двубой от вечерта Портланд Трейл Блейзърс надигра у дома Денвър Нъгетс със 140:137 след четири продължения. Това бе най-продължителният мач в плейофите от 66 години насам, когато Бостън Селтикс и Сиракуза Нешънълс играха също четири продължения. В герой за победителите се превърна Родни Хууд, който вкара решителна тройка в края на четвъртото продължение. Си Джей Маккалъм пък бе най-резултатен, завършвайки 41 точки (18 в продълженията) и 8 борби. За Нъгетс центърът Никола Йокич постигна трипъл-дабъл – 33 точки, 18 борби и 14 асистенции, но той се оказа крайно недостатъчен за успех на играчите на Майк Малоун. Така Портланд взе превес от 2-1 победи в полуфиналната серия на Запад. Следващият сблъсък между двата отбора е в неделя вечер. /БГНЕС