Започва делото срещу Неймар, бразилецът пристигна в Барселона

Звездата на Пари Сен Жермен и бразилския национален отбор Неймар пристигна в Барселона, където днес започва делото срещу него и родителите му за нередности около трансфера му от Сантос при каталунците през 2013-та година.

30-годишният Неймар, който вчера отбеляза единственото попадение за ПСЖ при важната победа над Олимпик Марсилия, пристигна в съда, облечен в черен костюм и със слънчеви очила, придружен от родителите си, които също са сред обвиняемите. Общо девет души са обвинени в "бизнес корупция", като сред тях са и служители на компанията N&N, която менажира Неймар.

Разследването на трансфера започна през 2015-та година след жалба от страна на бразилската компания DIS, която държеше 40 процента от спортните права на футболиста. Барселона обяви, че е платила 57,1 милиона евро на Сантос за нападателя, но според прокуратурата сумата по трансфера е била поне 83 милиона, като по-малката регистрирана сума е ощетила DIS. Сред обвиняемите са и двама бивши президенти на Барселона - Сандро Росел и Жозеп Мария Бартомеу, както и бившият ръководител на Сантос Одилио Родригес.

Делото ще продължи до 31-ви октомври, а Неймар е заплашен от две години затвор и 10 милиона евро глоба. /БГНЕС

Категории: