Започват доставки на хлорохин в цялата страна

Фирмата "Бул Био" има възможност за дистрибуция и лекарството хлорохин още днес ще бъде разнесено из цялата страна. Всички лекарства са в норма, продуктът е осигурен за употреба в страната. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, който оглавява Националния център по заразни и паразитни болести, предаде репортер на БГНЕС.

Днес в центъра на място пристигнаха премиерът Бойко Борисов, председателят на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и директорът на „Пирогов“ – проф. Асен Балтов.

"Така ще се повиши самочувствието на лекарите че могат допълнително да помогнат на хората", заяви проф. Тодор Кантарджиев.

За София доставките започват още днес. Борисов подчерта, че още днес трябва да се транспортират в цялата страна.

От своя страна ген. Мутафчийски каза, че успехът е безспорен. Не се вижда ясен хоризонт на приключване на епидемията и пандемията. Това ни дава възможност за справяне с проблема, както и защитните облекла, каза още той.

Ген. Мутафчийски припомни, че още в първите дни на епидемията дружеството на инфекционистите е разработило протоколи и там е даден точен опис за използване на лекарството - колко от този препарат се третира, как да се манипулират хората. Съвсем ясно е разписано как да се използва медикамента. Има опис и може да се смята, че използването му е безопасно, посочи началникът на ВМА. /БГНЕС

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2751163151778404/